PROFIL

VISI

Santapan berkhasiat penjana minda



MISI


Melahirkan pelajar sihat mental dan fizikal melalui pemakanan yang seimbang dan berkualiti



OBJEKTIF AM

Untuk memastikan makanan dikantin/kafetaria sekolah dengan selamat dan sihat



OBJEKTIF KHUSUS



  • Meningkatkan kesedaran dan pengetahuan pengendali kantin/kafeteria tentang bahaya keracunan makanan dan cara pencegahan serta pemilihan makanan yang sihat.
  • Menanam sikap positif dikalangan pengendali kantin/kafeteria supaya menghindari tingkah laku berisiko yang boleh membawa kepada pencemaran makanan serta prihatin akan akibat buruknya kepada murid.
  • Menggalakkan pengendali kantin/kafeteria mengamalkan pengendalian makanan yang bersih dan selamat mengikut garis panduan pengendalian makanan.
  • Memupuk kesedaran murid berhubung dengan pemilihan makanan.
  • Mewujudkan kemudahan struktur asas di kantin/kafeteria sekolah.




No comments:

Post a Comment